Winterwonderland

Nu har vintern kommit till Linköping, i alla fall ett tag. Snöat konstant hela dagen och lilla Jägarvallen har blivit en snötäckt, vacker plats! 
Jag gillar snö när man verkligen är klädd för det, ska ut och åka pulka och såna grejer. Annars gillar jag det inte, när det blir slask och blött överallt...
 
Bild tagen utanför min dörr

365 filmer du borde se

Hejsan hoppsan! 
 
Ville bara tipsa om en fantastisk blogg. Detta är en blogg jag besöker när jag är sugen på att se en film, men det känns som man sett varenda en i hela världen (vilket man självklart inte har). De tipsar både om nya filmer och riktiga klassiker! En bra blanding om du frågar mig. Dock är de bara uppe i 222 filmer och de senaste inlägget var i september 2011. Jag hoppas dock sidan drar igång igen snart!
 
Klicka HÄR för att komma till sidan!

Problem

Nu ska ni få se två roliga bilder (kunde inte bestämma mig vilken det syntes bäst på)...
 
 
Förklaring: Jag har ju pälsallergi, tål inte något pälsdjur. Dock har jag en nakenkatt vi namn Leo, även han är jag lite smått allergisk mot (tyvärr), inte lika illa som en vanlig katt med päls men iaf. Om jag t.ex. klappar honom och kliar mig i ögonen utan att tvätta händerna innan kan detta hända: 

 
Detta medför att ögonen blir torra. Typ som ett eksem, det svider, är sår och kan göra ont, och man ser gammal ut för det är rynkigt och torrt runt ögat.
Så varje kväll innan jag går och lägger mig smörjer jag in runt ögat med idominsalva (Guds gåva till mig). Dock så blir det lätt torrt igen så det är mycket smörjande och man ser mindre charmig ut... 
 
Kände att jag behövde dela med mig av detta i-landsproblem, mest för att det ser ut som om jag sminkat mig och misshandlat vit ögonskugga... Och jag behövde känna mig lite ful. 
 

Badboy

Jag älskar den här låten, så klockren, jag skulle till och med välja nörden ;)
 
 

Spontana klubben

I Lördags hade jag förberett mig på hemmakväll deluxe; skulle ligga i min soffa, äta de tre C:na (choklad, chips, cola), titta på Så mycket bättre och bara vara. Det blev inte alls som jag tänkt mig (blir det någonsin det?). 
Vid 20.30 hörde en vän vid namn Linda av sig till mig och bad mig följa med ut på krogen och jag sa ju självklart nej. (Hallå, hemmakväll deluxe!!!) Efter mycket tjat så kände jag ändå "fan vad kul, lite spontant sådär". Så jag hoppade in i duschen, fixade håret, klädde på mig, sminkade mig och for iväg till förfesten i Berga. 
 
Det blev en riktigt rolig kväll tillslut, sov hemma hos Agnes och somnade inte förrän 04.30...TOTALT VÄRT DET. 
Nu ska jag inte gå ut på år och dar, det märks att man blivit gammal - kroppen klarar liksom inte lika mycket ;)
Och i och med att jag blivit gammal så funderar jag på att åka till mormor min i helgen, men jag får se, man kan ju hinna bli ung till dess (haha)
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Well, idag är det fredag för er som måste upplysas om detta, vilket betyder helg för de flesta människor (jag har ju helg jämt; life of the unemployed). Fast idag är ett undantag då jag gör sådana där förbannade kuvert till min far igen... 
 
Annars så är det fint väder ute (inget regn). Av någon konstig anledning så lyser alltid solen in i mitt rum på morgonen vid sisådär åtta-snåret, men när jag somnat om och vaknar igen vid tolv så är det grått, mulet och trist. Me no likey. 
 
Eftersom jag skulle jobba idag gick jag upp vid tio. Inte gått upp så tidigt sen tidernas begynnelse (nästan), resulterade i en rad failures bland annat fick jag något i ögonen x3 i duschen, gjorde fel när jag skulle skriva adresser etc...
 
Nåja, back to work. Oh happy day!
 

Lite bilder

Första bilden är på en ring jag har köpt, de andra två är bara roliga! ;)
'


'
 
 

Födelsedagsfirande x2

Det bästa med att fylla år mitt i veckan är att få fira sina födelsedag två gånger - en gång med de som kan fira en mitt i veckan och en gång på helgen när alla andra (iaf de flesta) kan! Fantastiskt! 
Vi hade förfest här och det var väldigt trevligt. Trevligt är ett sånt där ord som man kanske tycker är lite "tråkigt", att om man "bara" hade trevligt så hade man inte särskilt kul. Dock håller jag inte med, trevligt är ett utmärkt ord att använda när något har varit trevligt (haha). 
Jag hade i alla fall jättetrevligt i lördags, åkte hem när jag hade som trevligast, hamnade i säng rätt tidigt och mådde bra dagen efter - som det ska vara nu när man är 19 år och ett år vuxnare än 18! 
 
 
Mina presenter från mina vänner i år - En bok med cocktailrecept. En flaska rosévin. En flaska rött vin. En dildo som lyser i mörkret(.....). En uppsättning med bakskålar, formar, handdukar (vuxet sådär). Fem stycken ABSOLUT VODKA -shotar. Nej, jag fick inte katten....

Överraskning

Fick en fet överraskning igår när jag, Mattias och Viktor skulle föra - Hannes var hemma från Lidköping, stod utanför min dörr och sa "Grattis!". Det var helt fantastisk, min haka låg på marken och jag ville hoppa upp och ner av glädje (ja, jag blir lätt överexalterad). Dock följde han inte med ut på krogen vilket innebar att vi hade skjuts för kvällen, lovely :D 
 
Bilder från igår
 

19 år.

 Idag fyller jag 19 år. Firat den genom att spendera halva dagen i sängen, handlat mat med mamma, ätit finmiddag med la familia och nu blir det crazybananas med Mattias och Viktor!
 

"Fan, jag måste banta"

Jag känner att jag vill skriva om något jag funderat på ett tag nu - Vikthysterin. 
 
Det är ett jävla tjat hela tiden, överallt. Vissa tycker att alla som är tjocka eller lite större ska gå ner i vikt, medan andra säger att man måste jobba med självförtroendet och självrespekten och acceptera sig själv precis så som man är. 
Jag är en sådan person som beundrar människor som "tar tag i sitt liv" och faktiskt går ner/upp i vikt, börjar träna för att få fastare former och vågar stå för det. Jag ser också upp till människor som är stolta oavsett hur de ser ut. Dock tror jag inte det finns en enda människa som inte bryr sig ett skit om hur de ser ut. Finns inte en människa som inte någon/några gång/er i veckan tycker att man borde ändra lite på sig själv; gå ner i vikt, gå upp i vikt, köpa snyggare kläder, färga håret modeenligt, fixa till sina naglar, ja listan kan göras lång. 
 
Något jag dock "föraktar" är människor som klagar på hur de ser ut eller säger att de vill förändra sig själva men aldrig gör det. I den kategorin ingår jag själv. Jag gillar inte folk som klagar överhuvudtaget egentligen. De klagar på livet, kändisar, vikthysterin, utseendet osv osv. 
Alla människor klagar ibland, herregud, det är bara mänskligt. Man måste få klaga ibland, men det finns en gräns.
 
Jag brukar ofta säga att jag vill ändra mig själv, få starkare muskler så att jag kan göra saker som är "normalt" för tjejer i min ålder, t.ex. cykla. Jag kanske i och för sig klagar mer till och på mig själv än till någon annan. Jag skriver inte på facebook, min blogg eller på instagram om hur ovältränad jag är. Men det spelar ingen roll; jag föraktar mig själv för att jag inte gör något åt det jag vill göra något åt. 
 
Så, creds till alla er som går ner/upp i vikt, får fastare former, tränar för att bygga muskler och vågar, orkar, gör! Även creds till er som vågar stå för hur ni ser ut, är stolta över hur ni ser ut - oavsett hur; stora, små, långa, korta, tjocka, smala, finniga, babyhud, vackra händer, fula händer! 
Och till er som inte känner er träffade i ovannämnda vill jag bara säga en sak: Det är bara DU som kan ändra på dig själv, ingen annan, och det är det svåraste, att bära all börda själv. Men vill man bara till 100% så går det, då är alla ursäkter bara trösklar att gå över och alla motgångar bara en dörr att hitta nyckeln till, låsa upp och gå igenom! 
 
Vad tycker ni?
 
Stay strong, DU har nyckeln till hur DU vill leva!

Så mycket bättre

Mitt favoritprogram just nu. 
 
Om jag fick välja sju artister som skulle vara med skulle jag välja:
 
Thåström
Lars Winnerbäck
Robyn
Veronica Maggio 
Ola Salo
Jocke Berg 
Marie Fredriksson

Väntan

Att leta jobb är lite som att sitta på nålar. Man väntar hela tiden på att någon ska ringa om en intervju, man är på helspänn, man sover dåligt och man är fruktansvärt rastlös. I alla fall så reagerar jag så här. Det är svinjobbigt. Jag vill bara ha ett jobb, även om det bara kulle vara ett extrajobb så blir jag nöjd för det är bättre än inget
Det hela har slutat med att jag ser om alla säsonger av The Vampire Diaries och jag har nu skapat någon slags hatkärlek till serien. Det är svårt att förklara men samtidigt som jag älskar den så känner jag att det är en patetisk och dålig serie, men det förstnämnda vinner över det sistnämnda så ingen skada skedd. 
 
Annars då? Fyller år om en vecka, eller rättare sagt, eftersom vi passerat 00.00, fyller jag år om sex dagar (sju igår, torsdag). Jag fyller ju "bara" 19 så så mycket att fira är det väl egentligen inte kan tyckas. Men jag gillar att fira min födelsedag - då får man vara i centrum, man får massa gratulationer och man får vara en bitch (eftersom det är ens födelsedag). Och man fyller ju bara varje årtal en gång så jag tycker definitivt det är värt att firas och vem vet, kanske blir det ens sista? Mycket hinner hända på ett år så födelsedagar är viktiga (och roliga). 
Får se vad jag planerar, men flera av mina vänner bestämde sig för att göra annat när jag fyller år *hint hint*, så får kanske fira själv med ett paket nudlar?
RSS 2.0