LÖRDAGSKVÄLL

Idag har ingen vidare blogglust infunnit sig.
 
Jag har inte riktigt vetat vad jag ska skriva... Kan bero på att jag inte har gjort något spännande idag (som om jag någonsin gör spännande saker tänker ni då haha...), kan också bero på att mina nerver är helt ur schack.
 
Min flytt har påverkat och påverkar mig såklart fortfarande väldigt mycket. Det är så lätt att gå runt och säga: "Jag flyttar snart" eller "Kommer inte sakna Linköping så värst". Och när man tänker efter så kanske man inte saknar just Linköping utan snarare tryggheten i den stad man levt i hela sitt liv. Nya saker är så himla spännande, ett tag, sedan är det alltid tryggheten man drar sig till.
 
Jaja, ska inte störa er mer med mina snurriga tankar denna lördagskväll... Ska se Jane Eyre och vänta tills lite saker laddats ner, går oerhört snabbt när man har en ny dator haha... Har i alla fall bunkrat upp mina lediga kvällar framöver med massa filmer och serier - inte för att jag tror att lär ha mycket tid över för sånt, men ändå..

SÅDÄR

Halli Hallå! 
 
Ganska dålig uppdatering idag. Har varit trött pga. att jag fick en smärre allergichock av Leo, har plockat ihop bilder till ett kollage som jag ska göra där nere, Heléne kom förbi en stund och hjälpte mig välja ut smycken, vi pratade även en hel del och hade allmänt mys. 
När hon hade åkt och mamma slutat jobba så började jag och mamma plocka fram kläder som ska packas ner. I och med att jag och min syster redan skrivit en packlista med exakt vad som ska med så gick det ganska smidigt. En del saker märkte vi behövde tvättas, andra saker ströks från listan eftersom de kändes överflödiga. Eftersom mamma var med blev det inte lika jobbigt att samla ihop alla saker som jag trodde att det skulle bli. 
Nu ligger nästan allt som ska med på min utbäddade bäddsoffa och garderoben gapar tom. De följande dagarna ska jag mest ha på mig kläder som inte ska med (vilket resulterar i att man ser ut som ett mähä). 
 
Snart vankas det mat. Ska bli gott, är rätt så hungrig och trött i både hjärna och hjärta - som jag redan skrivit så är det ganska vemodigt att flytta ändå. Lite svårare är det nästan att flytta utomlands eftersom man inte kan åka med flyttlass (skulle bli ohyggligt dyrt). I och för sig kommer jag hem om ett år igen så man kan inte riktigt säga att jag flyttar hemifrån, även om jag hoppas att jag bara flyttar hem igen en tid. 
 
Nästan allt som ska med!
 
Nähej, kolla facebook och andra sociala medier vore på sin plats innan maten. Hejdå :D

Sova???

Har en känsla av att jag inte kommer kunna sova ikväll... Alla möjligt känslor tränger sig på, tror att jag äntligen börjat fatta att det är NU det händer.
Glädje, rädsla, skräck, entusiasm, velande, panik, förväntansfull, inspirerad - you name it. Usch, resfeber nästa. Och att behöva packa gör inte saken bättre...

Har i alla fall Leo i min säng som ett litet element, känner mig trygg då...

Att packa är ledsamt

God afton!  :D 
 
Är hemma från Mjölby, det bjöds på kaffe och bullar! Mycket trevligt och mysigt. Tog tåget 19.52 tillbaka till Linköping, åkte till donken och köpte mig en hamburgare och nu sitter jag i soffan och tittar på film. 
 
Ska försöka komma upp ganska tidigt i morgon och kanske börja packa. Ska väl börja med jackor kanske...? Eller? Jag längtar verkligen inte, vilken ångest jag kommer få, undrar om den inte redan börjat lite... 
Ska krypa ner i sängen, ignorera den där krypande packnings-ångesten och dricka min McDonaldscola. 

Kuvertdags igen

4 dagar kvar. 
 
Väcktes klockan elva av ett telefonsamtal från Hannes. Det var himla kul, älskar att vakna av telefonsamtal från saknade vänner. Lite tråkigt dock att vi inte hinner träffas innan jag åker eftersom han bor i Lidköping.
När jag tänker efter kommer jag nog sakna min lilla lintott ganska mycket. Men vi ska ses till jul för då är båda hemma i Linkan. 
 
Efter telefonsamtalet låg jag kvar i sängen en stund och kände hur vemodet steg. Kommer nog trots allt sakna Linköping och alla fina människor. Kommer sakna min familj och min lilla katt. Kommer sakna mitt rum, min eminenta klädstång, min musikanläggning, mina tavlor, mina lakan. Haha, måste sluta vara så sentimental! 
Detta är för ett år, inte mer. Och jag ska göra dett till det bästa året i mitt liv! PEPPA!
 
Vid 17.00 ska jag vara vid filbyter för att träffa Evelina, vi ska åka till hennes och Johans lägenhet i Mjölby. Har inte varit där så ska bli spännande att se! Hoppas jag blir bjuden på lite mat också kanske... ;-)
 
Nähä...de där kuverten var det ja... Ha kul Isabell!(!!!!!) 

Trött men glad

God kväll/god natt/god middag/god morgon - välj du
 
Drog mig till stan så jag var där vid fyra. Vi gick till Carlings vid Espresso House först för att prova den där mockajackan jag köpte men i storlek M (jag köpte en S). Såklart så fanns den inte där så fick gå till Carlings i Gränden och pröva där. Dock var storlek S bätte så behöll min. Därefter gick vi och fikade - jag åt kladdkaka och drack latte. Mums! 
 
Efter stan åkte jag till Agnes för lite film och mys. Vi pratade om det mesta och inget, Linda kom förbi en stund och klaga på mig för att jag ska flytta (haha!!!). När jag kom hem läste jag och pappa igenom kontraktet som Karola (min värdmamma) skickade igårkväll. Allt stod på tyska så pappa fick översätta det jag inte förstod, vilket var det mesta... Den där tyskakursen som det stod om i kontraktet känns ganska välbehövlig haha.
 
I morgon ska jag göra lite saker, är inte riktigt säker på vad... Pappa tog hem fler kuvert idag som jag ska skriva, KUL. Eller inte... Så de måste jag nog skriva en del, sen kanske det blir en sväng till Apoteket för att inhandla mediciner som måste med. Kanske även borde börja packa lite smått? Jaja.. ska fortsätta titta på tv nu, hejs!
 
 

Call me maybe???

Jaha, så var man klar med både packlista och städning av rummet - nästan i alla fall.
 
Klar med kuverten, hunnit laga mat till mig själv, skrivit klart packlistan (förhoppningsvis), städat i mitt rum, plockat fram lite saker som ska med och just nu laddar jag ner Criminal Minds säsong 1 & 2... 
Har dock insett att jag tappat bort ett av mina mobilskal som jag köpte på Gekås. Det var ju lite synd, förstår inte riktigt hur saker och ting bara kan försvinna sådär? Kanske kommer fram snart, hoppas bara det blir innan jag flyttar!
 
Funderade på om jag skulle skriva min packlista här på bloggen men det skulle nog bli ett alldeles för långt och säkert ganska tråkigt inlägg. 
Å andra sidan kan det vara kul för att i framtiden se vad man packa ner och vad man i efterhand borde och inte borde ha packat ner... 
 
Nähä, duschen väntar på mig, ska in till stan för fika med Emma.
Har försökt få tag på Agnes angående utgången ikväll också men hon svarar inte!!! AGNES OM DU LÄSER DETTA: RING MIG!

Hörs kanske senare....eller inte

Vaken med tuppen...nästan

"God morgon!"
Vaknade vid tio alldeles själv. Ingen väckarklocka, ingen mamma, inget telefonsamtal - inget. Mäkta stolt. 
 
Sitter vid datorn nu och ska göra klart de där kuverten som jag för några veckor sen lovade pappa att göra. På senaste tiden har liksom så mycket andra tankar och saker jag varit tvungen och göra kommit emellan så har inte ens haft en tanke på att göra klart dom. 
Dock påminde pappa mig igår och jag fick lite dåligt samvete, vilket alltså resulterade i att jag sitter här idag och ska göra detta.. Bäst att börja - har massa att göra idag!
 
Jag med min gamla klasströja från nian och en kopp kaffe!

Skypat som en tok idag

 
Klockan är 20.09 just nu i skrivande stund.
Skypade med min värdfamilj idag! Fick "träffa" Ferdinand och Rosa också, det var himla kul. Dock verkade de lite blyga och reserverade men ändå nyfikna. De frågade mig saker genom min värdmamma som då frågade mig. Jag försökte svara på tyska men det blev lätt att det övergick i engelska med väldigt mycket "ehm" och "öh". Jag var nog minst lika nervös som de - men det var kul! Vill åka NU NU NU! Varför vänta? Haha. 
 
I morgon ska jag skriva klart den där jäkla packlistan. Det är så tråkigt! Och på sätt och vis vemodigt. Jag vill ta med mig allt, inte för att jag använder allt men för att det ska kännas som hemma! Usch, jag känner hur jag kommer behöver välja mellan massa plagg och saker för att det är för många kilo. 29 kilo, tänker man, är ganska mycket men tusan heller. Ingenting. 
 
Ska se Criminal Minds - blir att ladda ner alla säsonger och ta med till Österrike! Kommer inte klara mig annars.. Bäst att börja i morgon så jag hinner ladda ner allt jag ska. Ska visst göra massor i morgon -  Skriva packlista, städa mitt rum, ladda ner serier, träffa Emma och sedan kanske gå ut till ett universitetsställe. Kul!
 
 
Knäpp? Ja!
 
 
 
 
 

Shopping, shopping, shopping

Jösses vad jag har shoppat den senaste tiden!
 
Har pungat ut 4000 på shopping - inte enbart kläder, men nästan. USCH. Jag hatar att shoppa i vanliga fall. Det är tråkigt, dyrt och man känner sig aldrig riktigt snygg i de där provrummen...
Självklart skulle min syster dra med mig till IKANO idag. Jag gick dit med inställningen att jag inte skulle köpa någonting. Kom ut med en mockajacka som jag totalt kära ner mig i. Har i och för sig letat efter en just en mockajacka väldigt länge så det var inte ett så illa köp...eller?(???)
 
Skypade med Rebecca när jag kom hem, det var kul att höra om hennes liv som au pair i Frankrike. Ger mig kanske en inblick i hur mitt liv kommer bli även om våra familjer säkert är väldigt olika. 
Nu sitter jag och syrran i min säng med varsin dator - sociala klubben helt klart. Vi lyssnar på musik i min eminenta musikanläggning, haha.
 
Ae, men sova kanske? 

Sikta mot stjärnorna

Mitt rum ser ut som ett bomdnedslag men packlistan är nästan klar! 
 
Idag har varit en spännande dag. Spännande i den bemärkelsen att det hänt mycket.
För det första vaknade jag av mig själv mycket tidigare än vanligt, vilket i sig är en merit, sedan så slutade min systers moped fungera - gasvajern hade gått av så jag och pappa fick köra upp den på släpet och åka till en verkstad för mopeder. Efter det kom jag hem och åt mat, duschade, klädde på mig och åkte bil till staden för att träffa Cecilia. Det var inte igår, faktum var att vi inte ens mindes senaste gången vi träffades. Mycket prat, skratt och tillbakablickar. 
När jag väl kom hem var det dags för packlistan. Är inne på den femte, enkelsidiga sidan. Hade jag skrivit på båda sidorna hade det varit hälften så många ark..ja, ni förstår. Överskred nog mina 29 kilo på första sidan och då är jag inte ens klar...
 
En vecka till flytt. 7 dagar. 168 timmar.
Mäktigt på något sätt. I ett år framöver kommer mitt rum här hemma vara städat (haha) och jag kommer förhoppningsvis hålla städat i min lägenhet (som om det kommer hända...). 
När jag väl är där nere ska jag ta MASSA kort och förhoppningsvis lägga upp dom här! Och om jag uppdaterar dåligt får ni gnälla på mig!(!!!)
 
Äh, sova kanske? Ska tydligen till Ikano imorn...? Blir kanske kul! Kissa nu, sen sova!

Brace yourselfs! The time has come

Jag är så jävla irriterad just nu!
 
Och nej, ingenting med au pair jobbet att göra!
Har ju, som ni kanske vet, köpt mig en ny dator. Den är riktigt fin och bra och sådär MEN mitt teckensnitt som jag ställt in på bloggen visas inte och det är så SJUKT irriterande.. Och visst, det kanske inte är en stor sak att bli irriterad över, men det är det ändå. Det mest irriterande är väl att jag inte hittar var man kan ändra det... Om det nu går att ändra. Fan.
 
Annars då? Jorå, livet flyter på i sin vanliga lunk. Dagarna ser ganska lika ut, innehåller samma personer, samma rutiner, samma ställen, samma minnen. Har inte riktigt förstått ännu att allt det kommer bytas ut. Om 20 minuter är det exakt en vecka tills jag flyttar. Tills mitt liv här byts ut mot ett liv där. Nytt språk, nya människor, nya rutiner, minnen, ställen, ja allt byts ut! 
Dock känns det riktigt bra! 
 
Sova ska jag nog göra snart (läs: om en timme eller två), ska bli skönt! Längtar redan

Dödsfärd hem

Äntligen hemma!
 
Är hemma från mormor efter en färd jag trodde skulle bli min död. Var så sjukt äckligt att köra när det regna så mycket - vattenplaning är min största fasa. Sen blev det mörkt också så det gjorde ju inte saken bättre direkt... Kom i alla fall hem, välbehållen, trött och en aning skakig.
 
I morgon ska jag lämna tillbaka min dator. Det är ett pixelfel på skärmen - tycker inte en ny dator borde ha något fel men, jo, såklart. Får förhoppningsvis en ny haha.. 
 
Jaha, nähä. Nio dagar till flytt. Har inte börjat på packlistan än, inte börjat med något egentligen. Har ångest nu så jag mår illa. Usch. Men detta kommer bli bra, det måste bli det! 
 
Är så S J U K T trött alltså, har haft två långa dagar med mycket nya saker... Ska se klart Crocodile Dundee 2, sedan sova!

Tidig morgon is good for you

Vilken jäkla tidig morgon. Inte direkt Ullared och Gekås-tidigt men...tidigt. Systers moped (min förra) verkar ha bestämt sig för att göra livet svårt för familjen Hauer, dvs. krånglar med att starta, dör när man gasar och andra tänkbara jobbiga saker. I och med att jag då haft två mopeder av märket Sachs SX1 (den moped hon har) så är ju jag den ultimata mopedexperten i huset. Så vid 08.20 kom mamma inrusande, ungefär som om hela jorden skulle störta samman, och utbrast att mopeden inte startar, att jag måste gå upp, att syrran börjar skolan om 10 minuter - en vädjan om hjälp måste jag säga. Kände mig ganska behövd där ett tag. Vore ju himla roligt om jag skulle sagt "nä, stannar här..skönt å sova". Upp och iväg ut blev det. Såklart startar den ju galant när jag kommer (den kanske saknar mig och min rallykörning(?)) 
 
Om man ska behöva gå upp såhär tidigt och tidigare som au pair vet jag inte om jag vill vara med längre... HAHA, nej men...skönt med rutiner ju!(???) Hoppas jag får sovmorgon ibland ändå så att jag kan sova ut i min lägenhet och äta frukost utan massa barn som säkert är sjukt morgonpigga och glada. 
 
Vi var ju hos mormor förra helgen och när vi åkte hem därifrån åkte vi två bilar hem för pappa skulle göra i ordning min ena morbrors och min ena kusins bilar på hans firma. I tisdags åkte jag och pappa ner till mormor igen med varsin bil och så körde vi hem en annan kusins bil. Alltså idag är det dags för mig att köra hem den till min kusin.. En stor jälva BMW X1 diesel med automatlåda. Jag hoppas det går bra haha, är minsann lite nervös.
Som jag sa igår så väl hos mormor tänkte jag bjuda henne på lunch någonstans. Och imorn bär det av till Borås.
 
Nä, nu är det dags att lämna min underbara, nyinköpta dator och äta ägg till frukost.
 

Nattliga tankar

Har funderat mycket idag på hur mitt nya liv kommer se ut. I mina tankar har jag nog romantiserat det hela ganska mycket men när jag läser och får berättat för mig om mina vänners upplevelser som au pairer verkar det inte vara någon dans på rosor i början.
Såklart blir jag lite skrämd av det men samtidigt nyfiken på hur jag kommer hantera problemen som kommer uppstå i början när man kanske inte förstår varandra så väl eller när barnen kommer pröva mina gränser. 
 
Jag tycker detta ska bli så himla spännande! Köpte biljetten förut - 1 oktober 13.55 lyfter jag från Arlanda! Min värdmamma, Karola, skulle hämta mig på flygplatsen och hon verkar jätteexalterad också så det är himla roligt. Nästa vecka ska vi skypa så jag får "träffa" Rosa och Ferdinand också - sist vi skypa var bara Karola och Leo med. 
 
Äsch, nu är det dags att krypa ner i sängen och sova, ska åka till mormor imorn igen, tänkte bjuda henne på lunch och prata strunt. Kommer inte träffa henne förrän jullovet igen om ens det. På lördag tar jag mig en tur till Borås för att träffa Jessica, ska också försöka träffa min kusin Ida som bott i Österrike. Tänkte fråga henne om tips och saker man borde se.
Något som är väldigt skönt med att vara i en familj så nära Wien är att jag har min farbror Konrad och hans fru Anne-Marie så nära. Händer det något så har jag alltid någonstans att ta vägen, jag har någon att vända mig till när något är jobbigt. 
 
Godnatt!
 

Äntligen!

Hej! 
 
Förlåt för den otroligt sega uppdateringen. Har hänt väldigt mycket sen sist jag skrev och jag kände att det vore bäst att vänta med att uppdatera tills allt lugnat ner sig. Har lite att berätta!
 
I lördags var jag ju som sagt på Gekås i Ullared. Det var en väldigt spännande upplevelse måste jag säga! Gillade faktiskt att vara där och gå runt. Hittade allt möjligt nödvändigt (och en del mindre nödvändigt). Blev lite dyrare än jag tänkt mig men svårt att göra något åt det nu. 
På vägen tillbaka till mormor tog vi en tur till Borås för att hälsa på min kusin som fyllt år, det var himla trevligt. 
 
I tisdags fick jag en ansökan från en familj som söker en au pair. Vi skypade igår och har haft mycket mejltkontakt sen i tisdags och idag fick jag JOBB! Jag tar mitt pick och pack och lämnar landet den 1 oktober! Jag är väldigt exalterad - det ska bli så himla roligt!
Så från och med nu kommer bloggen bli ett sätt för er som läser (haha) att följa mitt liv där nere i Österrike!
 
Dags att skriva packlista nu! Och bestämma dag att träffa alla vänner som måste ses! 
 
Hejdå & ha det bäst! 
 
 
 

Grandma is still rolling

Är framme hos mormor. Det finns ingen choklad. Behöver jag säga mer? Varför tog jag inte med choklad? Kaffe vill jag ha också.. 
 
Turen hit var smärtfri, åt på donken och lyssnade på gammal rock i mina avdankade hörlurar. Tur att man ska till ullared imorn så man kan införskaffa sig ett par nya! 
 
Ska försöka sov nu (redan lagt mig i sängen) så man kommer upp vid den okristliga tiden som man måste i morgon - ångest. 
 
Sov gott & dröm vått! 
 
 

Österrikare!

Hallihallå!
 
Idag vaknade jag halv två... Förstår inte riktigt hur jag kan vara så trött egentligen, sover nog för mycket skulle tro, hur man nu kan göra det.
 
Idag ska vi åka till mormor, eller rättare sagt ikväll. Vi ska till Ullared i morgon (ve och fasa), ska inhandla saker till min flytt, när det nu blir, kanske även hälsa på de sötaste kusinbarn som finns! Hoppas på det. 
Med till Ullared ska också Jessica och det ska bli kul att träffas, är ett tag sen nu (typ 1,5 månad haha). Har skrivit en fin inköpslista som jag INTE får glömma för då är det kört..
 
En liten episk grej som jag fick reda på idag var - JAG ÄR ÖSTERRIKISK MEDBORGARE. Jag har i flera år velat bli just österrikisk medborgare och så visar det sig att jag har varit det hela livet. Saker och ting är så spännande ibland i min tråkiga vardag. Men för att vara helt säker måste jag fylla i några papper. Blir väl kanske en trip upp till Stockholm för att göra det - EXALTERAD!

You're out there, somewhere

Hej!
 
Så var det dags igen då - återigen en ny blogg.
I min fantasi hade jag vid det här laget funnit en familj som jag ska åka till och bloggen skulle vara till för att folk (vänner, familj och totala randoms) skulle följa min vardag där nere, mina tankar och kanske få se en å annan bild.
Självklart har detta inte hänt och bloggen förblir, än så länge, en helt vanlig blogg om mitt helt, vanliga och något tråkiga liv i Linköping.
Men fy den som ger sig! En familj som passar mig och som jag passar in i kommer att finnas inom någon framtid - vet bara inte när. Skulle man ha gett upp efter det första nej:et från en familj eller när en familj inte svarat så hade man ju gått under... Jag vet att familjen finns där ute, någonstans!
 
Nog pratat om mitt miserabla liv. Jag är nöjd med designen, den är inte för färgglad eller spaced. Diskret och stilren liksom. Får väl se hur mycket bloggande det blir. Har ju tiden, men har jag viljan, lusten och O R K E N? Vi får väl se.
 
För att uppdatera om hur det går på aupair fronten så går det...okej. Pratade med en familj som verkade vara jackpotten liksom - en mamma, en pappa, tre barn mellan 6 och 11 år, bodde mitt i Wien. En jättehärlig familj som verkade öppensinnad och lättsam. Tyvärr så fick jag ett nej idag och regel nummer 1 är: Deppa inte ihop! 
Vilket jag inte heller gjorde och senare samma dag fick jag ett meddelande från en annan familj som är väldigt intressant. Ska berätta mer i morgon för nu funderar jag på att sova + att inlägget börjar bli lite jobbigt lång.
 
Hejdå & ha det bra!
 
 

Om mig

Namn: Isabell
Smeknamn: Issa, Issakissa, Bella
Ålder: 19 
Nationalitet: Svensk och Österrikare
Hårfärg: Blond
Längd: 158 cm
Vikt: 56 kurviga kilon 
Skostorlek: 36
Intressen: Resa, läsa, film, musik, fest, upptäcka.
Piercingar: 1
Tatueringar: 2 
Tio fingrar, tio tår, två ögon, en näsa, två öron, en mun, synfel, astma, chokladberoende...
 
Hej och välkommen hit!
19-årig Linköpingsbo som för tillfället letar arbete! Bor hemma med min mor, far, syster och nakenkatt. Gillar det mesta förutom grönsaker och frukt, har en passion för choklad och älskar att dricka drinkar med mina vänner! 
Har bloggat i flera år men är nog inte särskilt bra på det - skriver mest när jag har lust eller något att skriva om. Ibland är det spridda tankar, åsikter eller bara allmänt vad som händer eller ska hända.
Hoppas ändå du finner nytta och nöje!
 
 
 
 
RSS 2.0